Melduje się.

Sam prolog podoba mi się, jest długi, zawiera wiele elementów, a nie tylko skupienie się na jednej części. Nie wiem dlaczego na początku ubzdurałem sobie, że Twoja postać to córka króla. Ma to chyba związek z Twoim pierwszym pomysłem, ale generalnie wszystko pod tym względem jest jak najbardziej na plus.

Tekst sam w sobie przyjemny w odbiorze, nie rzuciły mi się w oczy jakieś literówki, czy inne błędy, a jeżeli są, to umknęło. Nie wszystko jest jednak perfekcyjne. Pierwsza kwestia, to czarny mag, o którym zostało wspomniane. Kto to dokładnie jest? Bo jeżeli miał to być Zeref, to niestety na MGW taka persona nie istnieje. Zaś jeżeli jest to ktoś zupełnie inny, to w takim formacie, jak to zawarłeś też nie bardzo pasuje. Albo trzeba wyjaśnić jego kwestie i wtedy wspólnie możemy umieścić do w uniwersum MGW. Drugim i w sumie ostatnim elementem, który niestety musi zostać zmieniony, to wyprawa do Heiwy. Generalnie Heiwa należy do terenów opanowanych przez smoki, więc samotne wyprawy są całkowicie niemożliwe pod kątem fabularnym. Wyprawy zbrojne często kończą się klęską, więc taka wycieczka nie miała by szans na sukces. Aczkolwiek to można zmienić bardzo prosto na zasadzie, zamiast Heiwa dać inne państwo, które nie ma siwego/blado czarnego kolorku na naszej mapie.

Jak te dwie kwestie zostaną zmienione, to ja nie widzę żadnych przeciwwskazań, by nie nagrodzić Cię maksymalną pulą, czyli 60 punktami statystyk, które możesz rozdysponować przy dalszym etapie tworzenia postaci. Wyżej wymienione kwestie można omówić na serwerze Discord.