Ogólnie dziwi mnie, że od początku nie mieliśmy prologu w karcie postaci. Robienie obu tematów jest dość dziwnym podejściem, takim dość niespotykanym na forach. Osobiście jestem za pomysłem, gdzie historia znajduje się w karcie postaci. Co by nie było ściany tekstu polecałabym umieszczanie go w spoilerze, dzięki czemu ów karty nie stracą na wyglądzie. Wszakże ta część jest najbardziej obszerna.
Co do samego treningu, ten mógłby się zawierać w prologu i być jako hide. Część graczy zachowa tym samym anonimowość, co do wybranej magii, zaś wsadzenie go do spoileru zmniejszy długość takiego postu. Można również dodać go jako czwarty post w temacie, ale czy to nie będzie trochę za dużo? Mamy już trzy różne posty, które przypadają na ogólną charakterystykę, część mechaniczną oraz rozliczeniową. Dodatkowy trening jako coś osobnego byłoby kolejnym dziwnym zabiegiem, aczkolwiek w tej kwestii zostawiłabym to do wyboru. Chcesz mieć kolejny post? Wolisz w historii? Ograniczanie nie jest dobrym zabiegiem.
Z umieszczeniem takiego prologu to bym myślała nad pierwszym postem jako ostatnia część. Mimo wszystko to dalej część opisowa, która miałaby za zadanie przybliżyć nam daną postać.