@Maxwell

Zapoznałem się z poprawioną wersją i mogę teraz bez większych przeszkód wystawić swoją opinię.

Przedstawiona w prologu historia znajduje moje uznanie. W szczególności zwraca uwagę poruszenie wątku alkoholizmu i jego wpływu na rodzinę, który jest tutaj eksploatowany dość rzadko. Mam nadzieję, że zaprocentuje on w przyszłym prowadzeniu postaci.

Na łaskawe spojrzenie zasługuje również rozbudowane przedstawienie dość radykalnej wykładni moralnej, której radykalność znajduje swoje uzasadnienie w tym, że wyrasta ona z przestępczego gruntu. To dobra podstawa do rozwijania bohatera w tym kierunku lub wręcz przeciwnie – do przekonania się czy potrafi on zmienić swój kurs.

Przyczynkiem do takiej zmiany jest spotkanie innej postaci gracza, co pozytywnie oceniłem poprzednio i pozytywnie oceniam teraz. To zawsze dobry fundament, na którym można budować jakąś wspólną historię, tym bardziej, że jednoczy je wspólny cel.

Jeśli chodzi o jakość tekstu nie ma niczego, co raziłoby w oczy, więc nie rozwodząc się dużej zostawiam Cię z 60 punktami do rozdysponowania między statystki i zaproszeniem do dalszej rozgrywki.